söndag 8 februari 2009

Jon, kolla va ja hitta!



Jag var med och arrangerade en musikfestival för typ ganska exakt 10 år sedan. Det var 1998 och 1999, eller 1999 och 2000 minns inte säkert. Det filmades tydligen väldigt mycket det sista av åren och hela spektaklet finns att beskåda i flera delar på Youtube. 60% skämskudde, 40% nostalgi.

7 kommentarer:

Jakob sa...

Åh gud! Åh nej! Säg inte att!? Åh nej jag får panik!

Unknown sa...

Finns det publikbilder? För då kanske man flimrar förbi.

Unknown sa...

Haha! Jävlar vilken guldgruva. Del 13 bjöd på Spine Dislocator (stavning enligt videon) och jag kände mig som en högstadieelev igen...

YOURS TRULY sa...

Jakob: Hahaha, jag tror du kan vara lugn! I de delar jag såg fanns inte The Royals (hette ni så?) med. Men jag orkade inte kolla allt så noga, iofs....
Magnus: "publikbilder" är väl att ta i, haha. Tror inte det. Men Lina B är med, som spåtant!

Unknown sa...

Ja, jag minns t.o.m. hennes lilla spåtält!
Vad hände egentligen med Stålvärk? Gick det inte i graven tämligen plötsligt, strax före sommaren då det skulle bli en tredje(?) upplaga?

Anonym sa...

Vilken extraordinär upplevelse! Jag är helt kallsvettig och det smakar bränd plast i truten. Sånt här borde ha magasinerats och kanske dammats av efter sisådär 20 år, när det eventuellt finns nåt slags nostalgivärde att tala om. Som det är nu så är det där ståhejet ungefär lika njutbart som en sur uppstötning.

NÅväl, jag sköter åtminstone mitt basspelande utan några större skavanker.

Magnus: Det gick lite back år 2000. Kanske delvis pga att man hyrde en ljusrigg för säkert 30 papp (jag överdriver inte), men främst för att väldigt få av banden var intressanta, rent allmänt betraktat. På det hela taget så var Stålvärk för LITE snack och för MYCKET verkstad.

Edaaa sa...

Nej, vad kul att se! Var där både '99 och 2k.. Festivalen bjöd både på första konsertupplevelsen och första hånglet hehe. Du (eller någon annan) har inte kvar några spelningslistor (eller kommer ihåg dem) från båda åren som du kan lägga ut här? Rätt kul att se hur mycket som har hänt med vissa band, inte illa av lilla Hagförs... Och apropå videon ovan, minns jag att jag tyckte att den tanige, svarthårige bassisten som tydligen heter Jon var otroligt söt hihi!